Lyceum

09 januari 2020 om 14u46

Wetenschappen Olympiade

Onze school doet elk jaar mee met verschillende olympiades. Dit jaar zijn er al vier toppers die naar de tweede ronde mogen van de Wetenschappen Olympiade:

Voor Aardrijkskunde op 5/2: Laura Stampaert en Tijs Van de Velde (van de 1419 deelnemers gaan er 255 door).

Voor Chemie  op 19/2: Sander Bayens en Lise Guns (van de 2848 deelnemers zijn er 368 geselecteerd).

Dikke proficiat aan deze vier leerlingen uit  6 Wetenschappen-Wiskunde!

Mevrouw Demel Kristine, leerkracht chemie, en meneer Smekens Daan, leerkracht aardijkskunde, zijn apetrots en wensen hen véél succes bij de tweede ronde!

20 december 2019 om 12u50

Ferme Noten 2020

Ferme Noten VIII : onze muzikale topper van het jaar!

Op 15 februari vindt het muziekfestival Ferme Noten voor de 8ste maal al plaats. De schoolband treedt op, bijgestaan door twee beloftevolle regionale acts.
Organisator Bert liesens : “De Lyceum schoolband is ieder jaar een ongelofelijk succes. Sinds we de band ook hebben opengesteld voor leerlingen van de 1stegr. neemt het aantal leden alleen maar toe. Dit jaar hebben we 27 actieve leden uit de 3 graden die we hebben verdeeld over 6 verschillende groepsformaties. De stijlen lopen uit één van klassiek tot rock. Iedere middag wordt er gerepeteerd op twee verschillende locaties. Aardig druk, maar aan enthousiasme ontbreekt het niet. De leerlingen die starten houden het doorgaans allemaal vol tot het einde van het jaar.”
Ferme Noten is meer dan een showcase voor de schoolbands. Het Lyceum wil ook een plaform zijn voor lokaal talent van niveau. Dit jaar werden twee toppers gestrikt OPROER en Trevan.
“OPROER is zo’n een band die er plots is en alles heeft om het te maken. Ze brengen een sterke live show en een geluid dat volledig origineel is. Als die jongens, en ze zijn nog jong, het even volhouden is dit verhaal nog niet gedaan.” Naast OPROER treedt ook Trevan aan. Een jonge rapper met Zuid Afrikaanse roots die algemeen wordt getipt als de coming man van de scène. In de maanden december en januari brengt hij maar liefst twee singles uit.
“Het is heel fijn om een scherpe affiche samen te stellen en aan de beloften een podium te geven. Maar daarnaast hoop ik vooral dat de jonge schoolbandleden in contact komen met nieuwe geluiden en zien hoe heel kort bij huis in Aalst hedendaagse relevante muziek wordt gemaakt.”
We houden het festival laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen.
Kaarten voor Ferme Noten kunnen verkregen worden via het leerligensecretariaat aan 5 euro VVK en 7 euro ADK, kansentarief voor UITPAS Dender ADK 1.5 euro.
Komt dat zien, maar vooral horen!!
Links:
Uit in Vlaanderen: https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/ferme-noten-viii/b189b114-642a-4178-8e56-bfc591eead79

Facebook event: https://www.facebook.com/events/621754688631530/

Waar en wanneer:
Datum: 15 februari 2020
Gilladezaal Lyceum Aalst
Louis D’Haeseleer str.
Deuren: 19 uur - Slot 01:00

20 december 2019 om 12u09

Oud-leerlingen schoppen het ver!

Oud-leerling Griet Neukermans, bij de 108 beste wetenschappers van Europa!

Joeri Van Steen is de Europese CTO van het jaar 2019!

En of ons land op de kaart staat als innovatieland. Joeri Van Steen, CTO en mede-oprichter van de Antwerpse artificiële intelligentie-ontwikkelaar Faktion onderstreept die reputatie door als eerste Belg ooit een prestigieuze Orgalim-prijs in de wacht te slepen. Uit meer dan 100 Europese kandidaten werd hij verkozen als European CTO of the Year 2019. De award bekroont technologische leiders van succesvolle bedrijven die een prominente bijdrage leveren aan innovatie in Europa.

Het gaat snel voor Joeri Van Steen. Drie jaar geleden richtte hij samen met zijn vennoot Faktion op. Eerder dit jaar werd Faktion gelauwerd als snelstgroeiende AI-scale-up van 2019 op de DI Summit, de Belgische bijeenkomst voor data-innovatie. Nu is hij dus bekroond als Chief Technology Officer (CTO) van het Jaar, een prijs die hij naar eigen zeggen te danken heeft aan de combinatie van deze rol met het ondernemerschap.

Link: https://www.agoria.be/nl/De-Europese-CTO-van-het-jaar-is-een-Belg

21 oktober 2019 om 11u49

Erasmusprojecten van start

Met twee lopende Erasmusprojecten 2019-2021 staat er heel wat te gebeuren de komende maanden. Hieronder de voorstelling van het ESSE-team, vijfdejaars die samenwerken rond het thema vrijwilligerswerk met Spanje en Italië.

Hello, everyone,

We are 5 enthusiastic students from the 5th year of GO! Lyceum Aalst, a secondary school in Belgiul. Our names are Luka, Lore, Wolf, Marthe and Amelie. We have chosen to commit ourselves to this exchange project with the theme 'Volunteering' because all five of us are already committed to that area, from being an animator to voluntarily running pony camps. That is why we are full of good courage to welcome the students from Spain and Italy with open arms and to take part in various voluntary activities in the next 2 years, in order to encourage as many people as possible to do more voluntary work with our passion.

Let's jump into this!

17 oktober 2019 om 14u57

Dag van de armoede

Het Lyceum deed mee aan de dag van de Armoede!

03 oktober 2019 om 12u22

Karen Segers