PERSOONLIJK CONTACT

Het is een warme school waar contacten op alle niveaus  hoog in het vaandel worden genomen.

De directie en leerkrachten zijn heel gemakkelijk bereikbaar. Dit hoeft niet altijd op één georganiseerd moment maar kan zowel net voor schoolaanvang of 's avonds. De school is ook niet te groot waardoor het persoonlijk contact nog altijd primeert.

Als ouder ervaarde ik twee belangrijke pijlers:
Kindvriendelijke/verdraagzame school
De school profileert zich als “Gezonde school in ’t groen”

Talenten en leren kiezen.

De school stimuleert de leerlingen om hun talenten te ontdekken en te benutten. Ze moedigen hen aan om vanuit hun verworven competenties zinvolle keuzes te maken, die hen zullen helpen bij hun school – en onderwijsloopbaan, maar ook op hun verdere levensweg.
Mijn kind kon zichzelf ontdekken en zijn talenten ontwikkelen!!!

Rol van het schoolteam.

De school streeft naar een samenhorig, dynamisch en gedreven schoolteam, dat zich sterk bewust is van de voorbeeldfunctie die elk van hen uitstraalt; zowel leerkrachten, zorgteam, onderhoudspersoneel, directie als ondersteunend personeel.

Leren buiten de school.

In overleg en samenwerking met de ouders wil de school dat de aangebrachte competenties niet stoppen aan de schoolpoort maar getransfereerd worden naar de buitenschoolse omgeving.

Schoolomgeving

Deze school vormt een rustige en groene omgeving, een warm klimaat van geborgenheid en een sfeer van vertrouwen het noodzakelijk kader, waarin iedereen zich positief kan ontwikkelen en verder kan evolueren.

Momenteel studeert Rik verder aan de UGent richting handelsingenieur en net als hij, die de kans had om school te lopen binnen ’t Lyceum Aalst, ben ik een  “terecht” fiere mama!

Anja De Bundel, fiere mama en directeur IBSO De Horizon