Je kind inschrijven in een school in Aalst?

Sinds enkele jaren zijn er specifieke regels om je kind in te schrijven in een school. Voor meer info:

'Inschrijvingsrecht en aanmeldingsprocedures in het secundair onderwijs': http://data-onderwijs.vlaanderen.be/edulex/document.aspx?docid=14370#3

In Aalst zijn er gezamenlijke afspraken om je kind in te schrijven in het basis- en het secundair onderwijs.

Voor meer info kan je terecht bij de contactpersoon van het lokaal overlegplatform (LOP):
Jacky Deblaere    tel.: 0479 / 98 97 36   mail:  jacky.deblaere@ond.vlaanderen.be.

Om in te schrijven in het eerste jaar van het secundair onderwijs gelden de volgende data:

broers en zussen +

kinderen van personeel

vanaf de eerste schooldag van februari tot
 aan de periode:

1 feb - 9 maart 2018

sociale mix:

iedereen kan inschrijven!

vanaf de 2de  zaterdag  van

maart  gedurende 2 weken:

zaterdag 10 maart - 23 maart 2018

vrije inschrijvingen

aansluitend op vorige periode: vanaf zaterdag 24 maart 2018

Voor andere jaren van het secundair onderwijs:

vrije inschrijvingen

na de paasvakantie:  vanaf maandag 16 april 2018

Inschrijven in het Lyceum

Inschrijven kan tijdens de schooluren van 8.30 u - 12.00 u en van 13.00 u - 17.00 u. In de zomervakantie geldt een andere uurregeling (einde juni wordt dit bekendgemaakt).
Gelieve de identiteitskaart en/of SIS-kaart, de BASO-fiche, het laatste rapport en eventueel het attest van de vorige school mee te brengen.

Het aantal inschrijvingen is om pedagogische redenen beperkt in bepaalde studierichtingen.

Elke ouder kan zijn kind inschrijven in het Lyceum, na instemming met het pedagogisch project en het schoolreglement.

Voor het schooljaar 2018-2019 vragen wij een voorschot van € 50,00 per leerling te betalen ten laatste 31 augustus 2018.
Het bedrag kan enkel worden gestort op het rekeningnummer van de school: BE52068212496109 (BIC: GKCCBEBB) met vermelding van de naam van de leerling en het leerjaar.
U mag dit bedrag in één keer overschrijven of de betaling spreiden over € 25,00 in  juli en € 25,00 in augustus. Indien u hiervoor een aangepaste afbetaling wenst of u wenst toch contant te betalen, kan u een afspraak maken  met het leerlingeneconomaat, mevr. Vanessa Mallego is steeds telefonisch te bereiken op het nummer 053/21.11.55 of via mail economaat@lyceum-aalst.be.

Nog vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de school: 053 21 11 55 of inlichtingen@lyceum-aalst.be.