VIP

Elke leerling is een V.I.P!

Kleinschalig en geborgenheid

De school telt ongeveer 550 leerlingen en elke graad heeft een verantwoordelijke die de leerlingen nauwgezet opvolgt. De graadscoördinatoren en de klascoaches zorgen er samen voor dat dat de leerlingen zich goed voelen op onze school.
Door de samenstelling van de groepen, schoolse en buitenschoolse activiteiten leren de leerlingen alle jaargenoten en andere leerlingen beter kennen. De leerkrachten zijn zeer nauw betrokken en kennen de leerlingen hun talenten.

Leerlingenraad

Het is een groep van leerlingen (klasvertegenwoordigers) die regelmatig bijeenkomt om allerlei dingen te bespreken die met het leven van de leerlingen op school te maken hebben. In de loop van september wordt de leerlingenraad samengesteld.

Met hun vragen en opmerkingen gaan ze nadien naar de directeur. Op die manier komt die nog beter te weten wat er bij de leerlingen leeft.

Speciale omkadering voor de eerste graad

Meter en peter

Elke nieuwe leerling krijgt een meter of een peter toegewezen. Dit is een leerling van het vijfde of zesde jaar die de nieuwe leerling zal vergezellen tijdens de eerste schooldagen en deze uitgebreid laat kennis maken met de school, met elkaar en de leerkrachten. Bij vragen tijdens het schooljaar, staan zij steeds paraat.

Eigen leerlingenraad

De eerste graad van de school heeft ook een eigen leerlingenraad. De carnavalfuif is reeds jaren een initiatief van deze leerlingenraad, volledige organsiatie en uitwerking van dit evenement ligt in hun handen!

Klaslokalen en speelplaats

De leerlingen van de eerste graad hebben een eigen schoolgebouw met eigen lokalen, apart van de hogere graden. In heel veel lessen wordt er gebruik gemaakt van een smartbord en worden de iPads boven gehaald.

De leerlingen van de eerste graad beschikken ook over een aparte speelplaats, midden in het groen, waar er ruimte is om te basketten of gezellig te kletsen onder vrienden.

Refter

In de zaal Gillade eten de leerlingen van de eerste graad hun boterhammen op. Er is geen warm eten, maar je kan elke dag een broodje bestellen op school. Tijdens de wintermaanden is het mogelijk om een kommetje soep aan te kopen (initiatief van  de leerlingenraad).